29 січня 2011 р.

Всеукраїнська гра "Соняшник"

10 березня 2011 року відбудеться Всеукраїнська гра "Соняшник" (українська мова, українська література, українознавство).

26 січня 2011 р.

Стартує новий проект

Любі діти та шановні батьки!
Наш клас стартує у Всеукраїнському телекомунікаційному проекті "Сила від хліба, хліб - від землі". Цей проект присвячено тому, без чого людина не уявляє свого життя, чому віддає свій труд - хлібові.
Наші спостереження, знахідки, результати діяльності в рамках проекту відображатиме наш блог "Від зернини до хлібини".
Запрошую всіх приєднатися до проекту! Свої замітки, малюнки, знайдені прислів'я, вірші, пісні, рецепти, присвячені хлібові, приносьте до класу або надсилайте мені на електронну адресу: iryna-post@ukr.net

21 січня 2011 р.

"Кенгуру" скликає друзів!

Міжнародний математичний конкурс "Кенгуру" відбудеться 17 березня 2011 року. Заявки на участь подати вчителю до 1 лютого 2011 року.  Детальніше з правилами та архівом завдань можна познайомитися на сайті    http://www.kangaroo.com.ua/

18 січня 2011 р.

Вертеп для молодших школярів

Різдвяні свята майже закінчилися, і гарним їх фіналом став для учнів нашої школи Вертеп за участю акторів Театру ляльок.

14 січня 2011 р.

У Царстві частин мови. Прикметник.

Продовжуємо нашу подорож Царством частин мови. На ваші запитання із задоволенням відповість пан Прикметник.

У Царстві частин мови. Іменник.

Любі діти! Ми розпочинаємо цікаву подорож до Царства частин мови. тут ви дізнаєтеся більше про його мешканців, а також збагатите свої знання з граматики. Бажаю успіхів!!!

Щоб бути здоровими

Щоб віруси не могли проникнути в організм, слід:
- стежити за чистотою свого тіла, мити руки перед споживанням їжі і після.   Мікроби та віруси можуть проникнути в організм разом з брудом;
- не користуватися чужим столовим приладдям;
- не користуватися чужою зубною щіткою та чу­жим рушником.
Бережіть своє тіло від переохолодження.

Гімнастика для очей

      Вона потрібна для будь-яких очей - і здорових, і не дуже. Роби її протягом дня кілька разів, особливо, якщо відчуваєш, що очі стомились.

13 січня 2011 р.

Новини від "Колоска"

Шановні учасники Всеукраїнського інтерактивного природничого конкурсу “КОЛОСОК-2010”,
координатори конкурсу, батьки!

У конкурсі “КОЛОСОК-2010” взяли участь 249 339 учнів 2-10 класів.

·                          Призерами конкурсу стали 60 181 учасник, які набрали понад 107 балів загалом. Вони будуть відзначені сертифікатами “ЗОЛОТИЙ КОЛОСОК”. 

Новорічний ранок

Веселий Новорічний ранок не залишив байдужим нікого з присутніх. Всі із задоволенням спостерігали за витівками дуже сучасної Баби Яги, діти брали участь у веселих конкурсах, розказували вірші, співали новорічні пісні.
Фоторепортаж з місця події можна переглянути у нашій Фотогалереї.

5 січня 2011 р.

Перевірте свої знання!

Відповіді на завдання до конкурсу "Колосок-2010" для учнів 3 - 4 класів. 
1. Г. Заморожування. Сьогодні кожна родина має вдома холодильник, або морозильну шафу чи камеру. Зберігання продуктів за допомогою заморожування – запорука благополуччя і здоров’я сім’ї. Якщо вибирати між заморожуванням та іншими способами зберігання продуктів, наприклад, консервуванням за допомогою солі, цукру, оцту, то перевагу варто віддати заморожуванню. Такий спосіб не передбачає використання консервантів, повністю зберігає натуральний колір, смак, аромат, вітамінну цінність продуктів. Крім того, можна порадувати своїх близьких і друзів приємним сюрпризом. Наприклад, у зимову холоднечу подати до святкового столу суниці або смажені гриби, які нагадають про щедре літо і золоту осінь. Можна всю зиму харчуватися свіжими плодами, овочами, грибами тощо, якщо їх заморозити.
2. А. Парашутом.
Перший проект парашуту описаний Леонардо да Вінчі: „Якщо людина має шатро з полотнища шириною 12 ліктів і 12 ліктів заввишки, то вона може стрибати з великої висоти без шкоди для себе”. Винахід Леонардо випередив потребу в ньому на сотні років.

"КОЛОСОК-2010". Результати конкурсу.

26 листопада проводився Всеукраїнський інтерактивний природничий конкурс "Колосок". Учасники конкурсу від нашого класу отримали наступні результати:
 Ковальчук Валерія - 117 балів (45+24+48)
 Махлай Міша - 115 балів (40+35+40)
 Салабай Денис - 117 балів (45+24+48)

Вітаємо учасників конкурсу
і бажаємо їм подальших перемог!!!